Timo Puukko

Ohjaava opettaja

Elokuvasta päävastuun ottanut Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opettaja ja ohjaaja Timo Puukko oli innoissaan päästessään mukaan harvinaislaatuiseen ja haastavaan projektiin. Häntä kuitenkin huoletti opiskelijoiden lähtötaso varsinkin kun kyseessä oli pitkä elokuva. Ennen varsinaisia kuvauksia hän valmisteli käsikirjoitusta ja tuotantoa yhdessä opiskelijoiden kanssa vuoden ajan. Kuvauksissa Puukko toimi taka- alalla mentorin roolissa antaen oppilaille resurssien ja budjetin rajojen sisällä vapaat kädet, vaikka myöntää jännittäneensä ensimmäistä kuvaa.

"Työskentely oli haastavaa koska opiskelijoita oli loppujen lopuksi neljästä eri oppilaitoksesta eli jo välimatka aiheutti ylimääräistä haastetta. Tuotannossa olleesta noin 50 henkilöstä löytyi erittäin monipuolinen, mielenkiintoinen, luova ja värikäs persoonakavalkadi. "

Pitkäkestoinen ja suuri tuotanto antaa opiskelijoille aikaa oppia tekemistään virheistä ja onnistumisista, he pystyvä hiomaan hyvän suorituksen täydelliseksi. Tuotannon laajuus simuloi lyhytelokuvia paremmin työelämän todellisuutta ja haasteita.