Tero Saikkonen

Kuvaaja

Kouvolasta lähtöisin oleva Tero Saikkonen on koko elämänsä harrastanut elokuvia. Lukuiset Saikkosen kuvaamat lyhytelokuvat ovat saaneet suurta menestystä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Vaikka mieheltä löytyy kokemusta vaikka muille jakaa, pesti Arktisten tulien kuvaajana sai miettimään miten tehtävästä suoriutuu.

"Vaikka odotettavissa oli järkyttävän iso työ ja meihin opiskelijoihin kohdistui suuria odotuksia, olin innoissani sillä projekti on hyvä käyntikortti tulevaisuuden töitä ajatellen. Tuotantoryhmä oli todella mukava ja töitä tehtiin täysillä. Muiden ihmisten takia jaksoi koko homman ja joka päivä oppi uutta." "

Kuvauksissa kaikilla oli selkeät sävelet, sillä työroolit ja ryhmät oli jaettu etukäteen. Saikkonen toimi pääkuvaajana ja hänellä oli kolme assistenttia, joiden kanssa työskenteli. Viimeinen kuvauspäivä on jäänyt Saikkoselle mieleen, koska raskas urakka tuli tuolloin päätökseen.

"Jos opiskeluaikana vastaaja projekti osuu kohdalle, kannattaa lähteä ehdottomasti mukaan. Kyseessä on kuitenkin sen verran ainutlaatuinen kokemus ja todella hyvä merkintä cv:hen tulevaisuuden kannalta. Uskon projektin tarjonneen parempia mahdollisuuksia työharjoittelupaikkaan ja sitä kautta töitä ammattilaistuotantoihin saakka."