Tero Malinen

Visuaaliset tehosteet

Suomussalmelta kotoisin oleva Tero Malinen on harrastanut kuvausta ja leikkausta jo ennen Kemi-Tornion ammattikorkeakouluun tuloa. Kouluaikana hän on ollut mukana tekemässä mm. Joonas Makkosen elokuvia koulutuotantojen ohella. Viime kesänä tuottaja kyseli häntä mukaan tekemään Arktiset tulet -elokuvaan animaatiot, mutta kuvausten jälkeen töitä tuli paljon paria animaatiota enemmän.

"Projekti oli mukava ja mielenkiintoinen, vaikka sen suuruus ei minulle juuri näkynyt. Tässä projektissa minulla oli visuaalisten tehosteiden tekijänä pienempi rooli ja tein suurimman osan töistä itsenäisesti taka-alalla ja välillä kävin näyttämässä tuloksia leikkaajalle ja ohjaajalle"

Ohjaaja ei päästänyt Malista helpolla, vaan haastoi miehen antamaan parhaansa ja hiomaan animaatioista täydellisiksi. Malinen myöntää työmäärän yllättäneen hänet, mutta kertoo projektin kehittäneen stressinsietokykyä ja ammatillista osaamista.

"Parasta oli saada oma kädenjälkensä näkyviin elokuvassa. Kuvaus ja leikkaus kiinnostavat minua ja olenkin suuntautumassa jälkituotantoon, ja erityisesti visuaalisiin tehosteisiin koska niiden tekijöille on kysyntää. Syksyllä minulla alkaa työharjoittelu ja sen jälkeen haaveena ovat työt jälkituotantofirmassa."