Mikko Koivulehto

Valaisija

Mikko Koivulehdolle elokuva-ala ei lukion jälkeen ollut kaikkein ilmeisin vaihtoehto, mies ehti tehdä mutkan tekun kautta ennen kuin aloitti medianomiopintonsa Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa. Oman alan löydyttyä Koivulehto on ehtinyt näytellä, valaista, äänittää ja puomittaa monissa koulun lyhytelokuvissa. Arktisten tulien tuotantoryhmästä puuttui valaisija ja Koivulehtoa pyydettiin mukaan.

"Oli mielenkiintoista lähteä ensimmäistä kertaa toden teolla tekemään elokuvaa, olin varautunut pitkiin päiviin enkä ollut etukäteen huolissani. Tunsin tuotantoryhmän etukäteen ja luottamus ohjaajaan ja kuvaajaan oli kova. Ammattimaisuutta on hankittu jo koulussa lyhäreitä tekemällä, nyt päästiin todella kokeilemaan siipiämme isossa projektissa. "

Tervolan kuvaukset olivat Koivulehdon mielestä valaistuksellisesti haastavin osuus, puhumattakaan ensimmäisen kuvauspäivään liittyvästä jännityksestä. Ranskan reissu oli myös mieletön pienen ryhmän ja kaluston takia.

"Projekti on ollut hieno elämänkokemus ja hyvin antoisa ammatillinen kokemus. Ahaa-elämyksiä en reissussa kokenut, mutta itseluottamus ja varmuus omaan tekemiseen ovat kasvaneet."