Juhani Kenttä

Käsikirjoittaja

Juhani Kenttää ovat aina kiinnostaneet elokuvat. Heti lukion jälkeen hän suuntasikin vuodeksi Rovala- Opistoon media- ja elokuvatyön linjalle. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa hän on käsikirjoittanut ja ohjannut palkitun lyhytelokuvan Elämä on Blues.

Vaikka aikaisempaa käsikirjoituskokemusta löytyy, Arktiset tulet -elokuvan hän koki haasteena, koska elokuva sijoittuu 1800-luvun Lappiin ja käy läpi Ranskan historian vaiheita. Historiallinen tietopohja tuolta ajalta ei ollut Kentälle entuudestaan tuttu, joten käsikirjoitus on vaatinut paljon perehtymistä

"Koko prosessi oli todella opettavainen, alkuperäiseen käsikirjoitukseen tuli paljon muutoksia jälkituotannossa. jälkituotannossa oli se, kun me kaikki kolme käsikirjoittajaa kokoonnuimme yhteen hiomaan lopullista käsikirjoitusta. Vasta kuvausten jälkeen tajusin esituotannon tärkeyden. Antoisin aika jälkituotannossa oli se, kun me kaikki kolme käsikirjoittajaa kokoonnuimme yhteen hiomaan lopullista käsikirjoitusta. "

Kenttä toimi kahden viikon kuvausreissulla toisena apulaisohjaajana ja kuvailee siellä oloa haasteelliseksi. Kuvauksissa hänellä ei ollut aina hirveästi tekemistä, mutta kuvauspäivät venyivät usein pitkiksi ja vettä satoi melkein kaikkina päivinä. Vastoinkäymisistä huolimatta polte elokuva-alalle palaa yhä erityisesti kirjoittamiseen, vaikka ohjaustakaan Kenttä ei ole sulkenut pois.

"Dokumenttielokuva on poikinut minulle töitä. Itse asiassa tälläkin hetkellä työstän lyhytdokumenttia. Ammattiopisto Lappiasta tulee tekninen toteutus ja minä ohjaan ja käsikirjoitan sen."