Janne Elkki

Tuottaja

Elkin Janne tuli Kemi-Tornion ammattikorkeakouluun suoraan lukiosta, mutta aktiivinen mies on onnistunut hankkimaan kadehdittavan määrän kokemusta niin koulu- kuin vapaa-ajalla. Yksi viimeisimmistä Elkin projekteista on Uneton48-kilpailun aikana tehty Saattue, jossa työryhmällä on vain 48 tuntia aikaa toteuttaa lyhytelokuva käsikirjoittamisesta jälkitöihin. Elkkiä pyydettiin mukaan Arktiset tulet -dokumenttielokuvaan tuottajaksi, mutta lopulta hän päätyi myös värimäärittelemään sen.

"Tiesin että edessä olisi haasteinen tuotanto hankalissa olosuhteissa. Meillä oli aluksi kaikenlaisia suureellisia suunnitelmia, mutta osasta onneksi luovuttiin. Projektissa oli se mukavaa, että ei tarvinnut nuukailla sillä rahaa oli paljon enemmän kuin normaaleissa kouluprojekteissa."

Lähes ammattitasoinen rahoitus mahdollisti myös kuvaamisen Ranskassa ja pidemmän tuotantoajan. Elokuvan toteutus oli paljon lähempänä oikeaa ammattituotantoa casting-tilaisuuksineen ja tunnettuine näyttelijöineen. Raskainta Elkin kohdalla oli ison työryhmän logistiikka ja aikataulutus. Yksi haaste oli myös ranskalaisen kaluston vuokraus, vaikka Versailles’ssa kuvaaminen oli reissun kohokohta.

"Vaikka kaikki tuotantoporukan työ ei näy loppukatsojalle, niin elokuva ei toimi jos sitä työtä ei tehdä kunnolla. Tulevaisuudessa osaan varautua moniin asioihin paremmin. Toivottavasti mahdollisimman moni näkee elokuvan, meidän kovan työn tuloksen."