Kilpisjärvi-Gilbbesjávri

Tutkimusmatka lokatiivisen tiedon, tarinoiden, taiteen ja tieteen maisemiin.

Kilpisjörven tutkimusmatka oli matka lokatiivisen tiedon, tarinoiden, taiteen ja tieteen maisemiin. Kenttämatka avasi osallistujien kokemuskenttää ja loi pohjan uusille ystävyyksille sekä yhteistyönmuodoille. Toiseuden, paikan ja paikallisuuden vuoropuhelusta syntynyt tarinoiden, taiteen ja tieteen tunturi on tuotu nyt tähän tilaan teidän koettavaksi. Voitte ottaa osan siitä mukaanne qr-koodeilla avautuvien sisältöjen sekä verkossa olevan karttakäyttöliittymän muodossa.


KARTTA/MAP FULLSCREEN

Les Feux Arctiques -hanke toteutti elokuussa 2012 kenttämatkan Käsivarren alueelle.Käsivarren alueella tehtiin visuaalinen matka maisemaan, jossa hyödynettiin paikannustekniikkaa, erilaisia kuvauksen muotoja ja väineitä.

 

Matka toteuttiin yhteistyössä Lapin yliopiston, Ammattiopisto Lappian ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kanssa. < /p>


KARTTA LEGENDA


MATKA


GALLERIAT


TEKNIIKAT


TAUSTAA

Talvella 2011-2012 valmisteltiin keväinen ja kesäinen kenttätyömatka välille Kilpisjärvi - Karesuvanto, joka konkretisoitui pienryhmien tekemäksi sarjaksi taideinterventioita Käsivarren alueella. Matkalla tehtiin valokuvateoksia, ympäristötaideteoksia, biotaidetta ja rakennettiin geokätköjä. Matkaa dokumentoitiin esim. reitin, luonnon, historian, sään, eläimistön, ruokakulttuurin, liikenteen, matkailun, elämysten, elinkeinojen jne. kannalta. Reittiin liittyvää tarinatietoa kerättiin kirjallisuudesta. Retkeläiset pitivät vaellus-, kalastus- ja melontapäiväkirjoja. Matkalta tuotettiin runsaasti digitaalista materiaalia, joka geokoodattiin internetiin (GoogleMaps ja -Earth, ViewRanger).


YHTEISTYÖSSÄ

Les Feux Arctiques -hanke on ESR-rahoitteinen, ja hankkeen vastuuviranomainen on Lapin ELY-keskus. Hankkeessa kehitetään projektipedagoginen toimintamalli kolmen eri asteen oppilaitoksen yhteistyönä. Yhtenä pilottina toteutetaan Käsivarren kenttämatka.


© 2012 All content Photgraphy, Artworks, video, Music,etc. All Rights Reserved.

Website build by Antti Tenetz.